Kreativna radionica o muzičkom novinarstvu na festivalu Poezika

Festival Poezika vas poziva na jedinstvenu radionicu o muzičkom novinarstvu. Radionicu vodi novinarka Ivana Jovanović koja je zajedno sa svojom koleginicom Andreom osnovala portal Remix press koji je za nekoliko godina postao jedan od najposećenijih i najvažnijih portala za sve ljubitelje muzike i kulture. Ivana, kao i cela ekipa Remix press-a, neumorno putuje i prati festivale u regionu. Svako putovanje za njih je nova avantura koja donosi mnogo dobre muzike, upoznavanje novih terena, druženje sa muzičarima i kolegama i dragocene uspomene zabeležene rečju i kamerom, pohranjene na internetu da zauvek žive. 

Radionica je interaktivnog tipa i na njoj možete saznati kako pokrenuti portal, o procesu od ideje do realizacije portala koji podržava umetnost i kulturu, kao postati muzički novinar, o izazovima i blogodetima ovog posla, iskustvima sa festivala, planovima za festivalsko leto 2018. i ostalim temama koje učesnicima mogu da budu dragocene u njihovom radu.

Učesnicima radionice biće omogućeno da svoje autorske tekstove i fotografije objave u Magazinu Poezika.
Radionica je besplatna, ali je broj mesta ograničen. Svoje mesto možete rezervisati tako što ćete poslati svoje kontakt podatke putem e-mejla na adresu – radionice@poezika.com

Biografija:

Ivana Jovanović rođena je 1978. godine u Kraljevu. Završila je Učiteljski fakultet u Užicu, a od 2009. godine živi i radi u Novom Sadu. Široka sfera interesovanja dovela je do toga da se, pored rada u školi, bavi novinarstvom, ali i mnogim drugim poslovima, pre svega humanitarnim.

Portal Remix Press osnivaju Ivana Jovanović i Andrea Magazin u julu 2012. godine. Prvih godina radile su samostalno, a zatim su dobile pojačanje u vidu mladih snaga koje zanima muzika, film, književnost i fotografija. Tokom šest godina postojanja Remix Press pružio je podršku u vidu medijskog partnerstva brojnim manifestacijama u Srbiji i regionu poput Poezike, Demofesta, Festivala uličnih svirača, Cinema City festivala, Pančevačkog džez festivala, Beldocs festivala, Pozitivnog koncerta… Internet magazin Remix Press promoviše kulturu i umetnost, ali pruža podršku i omladinskim organizacijama koje se bave društvenim aktivizmom i edukacijom mladih. Remix Press je zapravo jedan od stalnih projekata Udruženja Remiks kroz koji je u 2017. godini izuzetno uspešno vođena kampanja protiv diskriminacije mladih u riziku od socijalnog isključivanja, a u naredne tri godine biće objavljeno preko 50 intervjua sa mladima o Novom Sadu kojima će dati svoj doprinos promociji titule Omladinske prestonice Evrope 2019.

Muzika je ipak glavni pokretač te tako članovi redakcije u zbiru na kraju leta imaju pređenih oko 10 000 kilometara “zarađenih” obilaskom koncerata i letnjih festivala u zemlji i regionu. Neretko dobijaju komentare da vrlo slikovito prenose atmosferu te čitaoci imaju osećaj da su posetili događaj kroz njihove reči i fotografije.
Nedavno je na međunarodnoj izložbi “Čisto oko-puno srce” u Zenici publika mogla da vidi radove tri autorke Remix Press portala, a Marina Pešić, zvanična fotografkinja portala, dobila je specijalnu nagradu koja joj je tom prilikom uručena. Ivana i Andrea ostale su bez zvanične nagrade, ali veliko priznanje je i to što su im fotografije bile izložene jer su odabrane u konkurenciji od 450 pristiglih radova.

Portal Remix Press je projekat Udruženja Remiks.

Foto: Pixabay.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.