Projekat „Zajedno smo jači“ uspešno održan u Novom Sadu

Juče je u novosadskom restoranu „Stara Pesma“ održan jednodnevni kulturno-obrazovni događaj čiji je cilj unapređenje međunacionalne tolerancije i negovanje kulturnih vrednosti srpskog naroda i nacionalnih manjina.

Četrnaest studenata novosadskih fakulteta imali su priliku da kroz edukativne i zabavne sadržaje upoznaju kulturu drugih naroda, da degustiraju nacionalna jela i nauče nacionalne plesove. U toku dana održana je i radionica o diskriminaciji na nacionalnoj osnovi.

Na kraju dana organizovano je neformalno druženje uz prigodan muzički program novosadskih muzičara, od kojih su neki takođe pripadnici nacionalnih manjina. Učesnici u projektu i organizatori su uz sjajnu atmosferu, nova prijateljstva i želju da ovakvih edukativnih druženja bude što više, ovaj dan zapisali u sećanje kao dan kada su osetili važnost međunacionalne tolerancije i činjenice da smo zajedno mnogo jači.

Projekat „Zajedno smo jači“ podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Foto: Marina Pešić / Andrea Magazin

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.