Uspešno realizovan projekat “Pričam ti priču”

Raditi sa mladima je uvek bio izazov, a rešavanje problema sa kojima se mladi susreću još veći. Ove godine želeli smo da uradimo nešto po pitanju diskriminacije mladih u riziku od socijalnog isključivanja odnosno mladih iz ranjivih grupa te smo uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu-Kancelarije za mlade Grada Novog Sada realizovali projekat “Pričam ti priču”.
Kroz lične priče mladih želimo da predstavimo njihove živote, probleme i izazove sa kojima se susreću, ali smo ih pitali i da predlože moguća rešenja problema.
Ove priče pokazuju da su potrebe mladih jednake, ali da ne mogu u istoj meri da ih zadovolje zbog diskriminacije i stereotipa ili socio-ekonomskog statusa.
Objavljivljenim pričama želimo da podstaknemo pre svega mlade, vršnjake naših sagovornika, ali i sve druge ljude da razmisle o problemima sa kojima se neki od njih susreću, kao i da doprinesemo inkluziji ovih grupa mladih u Novom Sadu.

Sve priče možete pročitati na sajtu udruženja, ali i na sajtu www.remixpress.com OVDE.

Projekat “Pričam ti priču” podržan je od strane  Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade kroz Javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora kojim se ostvaruju ciljevi i sprovode aktivnosti definisane aplikacijom Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, a u skladu sa Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015 – 2018. godine.

Foto: Pixabay.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.