Besplatan foto kurs za nezaposlene mlade iz Novog Sada

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se slavi 12. avgusta, Udruženje Remiks iz Novog Sada objavljuje konkurs za besplatan foto kurs u trajanju od 4 meseca koji će moći da pohađa 10 mladih sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada.

U okviru projekta “(Re)Startuj uspešno 4”, koji sprovodi Udruženje Remiks, od septembra do decembra 2021. u Novom Sadu biće održan besplatan osnovni kurs fotografije za mlade uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada..

Kurs je namenjem nezaposlenim mladima od 19 do 30 godina koji planiraju da se profesionalno bave fotografijom i da im to bude izvor prihoda. Foto kurs će voditi Miloš Spasić, fotograf sa dugododišnjim iskustvom.

Osim foto kursa polaznici će imati i predavanja o zaštiti prava intelektualne svojine u terminima koji će biti naknadno dogovoreni. Predavanja o zaštiti prava intelektualne svojine održaće Vladimir Šećerov, diplomirani pravnik velikim i značajnim iskustvom u ovoj oblasti.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do 26. avgusta a oni koji budu odabrani za učešće na kursu biće obavešteni najkasnije do 30. avgusta. Prednost za pohađanje kursa imaće mladi iz posebno osetljivih grupa. Na odabir učesnika/-ca neće uticati prethodno iskustvo.

Obaveza odabranih učesnika/-ca je da prisustvuju na minimum 80% časova foto kursa. Prijava se popunjava online OVDE.

Teorijski časovi biće četvrtkom od 17.30 do 19h i to:

septembar – 2, 16. i 30.

oktobar – 7. i 21.

novembar – 4. i 18.

decembar – 2.12.

Praktični časovi biće realizovani subotom kao dvočas u terminu koji će se naknadno dogovarati i to: 18. septembra, 9. oktobra, 23. oktobra, 13. novembra i 4. decembra.

Projekat se realizuje u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Novog Sada za 2021. godinu i finansira ga Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada-Kancelarija za mlade.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.