Okrugli sto “Uticaj pandemije Covid-19 na mentalno zdravlje” u Novom Sadu 16. juna

Okrugli sto “Uticaj pandemije Covid-19 na mentalno zdravlje“ biće održan 16.6.2022. od 12.00 do 14.30  u Hotelu “Šeraton” u Novom Sada, a organizuje se u okviru obeležavanja juna kao meseca mentalnog zdravlja u Republici Srbiji.

Okrugli sto organizuje Udruženje Remiks u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i Udruženjem Prevent, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Globalnog fonda za borbu protiv Side, tuberkuloze i malarije.

Okruglom stolu moguće je prisustvovati i onlajn preko Google Meet linka.

Govornici na okruglom stolu će biti predstavnici iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Centra “Srce” i Psihijatrijske ordinacije “Baračkov”.

Agenda

“Mentalno zdravlje u doba korone – aktivnosti Instituta za javno zdravlje Vojvodine” – Marija Rosandić, master psihološkinja, Centar za promociju zdravlja, Institut za javno zdravlje Vojvodine

“Burnout kod zdravstvenih radnika za vreme Kovid-19 pandemije – korelati i prediktori” – prof. dr Marija Zotović Kostić, razvojni psiholog, redovni profesor na Odseku za psihologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

“Centar Srce – emocionalna podrška i prevencija samoubistva tokom pandemije” – Jovanka Stanković-Lozo, Centar za emotivnu podršku osobama u krizi i prevenciju samoubistva “Srce”

“Psihijatrijske posledice infekcije Covid-19” – dr Nebojša Baračkov, Psihijatrijska ordinacija “Baračkov”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.